lördag 19 mars 2016

Medicinsk Genetik

Äntligen! Äntligen har det kommit lite sol till mitt kalla och leriga hem, som vi längtat! Förra året gick hästarna ut på bete i början av april men det lär väl aldrig hända i år. Knappt ett grönt grässtrå finns ju..

Och på tal om 1 år sedan så var det 1 år sedan all skit började. Den 4e mars blev jag sjukskriven och den 31 mars blev jag inlagd för första gången. Från den 4 mars till den 13 april var jag på ultraljud, tappningar, MVC och övriga undersökningar ca 4 dagar i veckan. Inga roliga minnen från den månaden som dessutom var den längsta i mitt liv.
Trots alla dåliga minnen, all ångest och övrig skit som hänt har (alltså inte Eveleen vår hjälte och stjärna) ändå sjukhustiden satt sina spår i mig, På tisdag ska jag åter igen tillbaks till neonatal på Östra för tillsammans med några andra par gå igenom plus och minus med tiden på neonatal.
Jag studerar dessutom en liten kurs på distans inom Biomedicin, Medicinsk Genetik. Denna kursen sökte jag då jag trodde det var en grundläggande kurs där jag kunde få lära mig basen inom genetik men när jag fick boken och de första uppgifterna insåg jag hur fel jag hade! Och jag trodde aldrig jag skulle fixa detta. Men även där hade jag fel, kursen är visserligen inte klar än, men har hittills klarat uppgifterna och oj! vad roligt det är :) Pluggar varje kväll med ren vilja och hoppas innerligt jag får ett godkänt i kursen.

Nepp, nu får jag lägga ner både bloggandet och pluggandet för nu blir det nån öl med kära vännerna och grannarna! Sen somnar vi nog gott för vi är ordentligt trötta efter kusin S 4-årskalas idag :D

Påväg till kalas ❤
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar