onsdag 20 maj 2015

Fjärde ultraljudet

Vecka 26+1
Denna gång skulle vi få träffa specialisten M. Hon går igenom journalen och börjar sedan med ultraljudet, mitt fjärde på en vecka. Hon pratar om fostervatten och funderar på en tappning av vattnet. Jag blir mer än gärna av med en del då jag inte orkar gå mer än några steg i taget. Hon vill att jag ska göra en Mr-undersökning (magnetröntgen).
M anser även hon att det är cystor på njurarna. Även hjärnan höll hon med sina kollegor om fast vad hon kan se (eller inte se) är att den tredje ventrikeln saknas. ('Ventrikelsystemet är ett sammanhängande system av hålrum i det centrala nervsystemet') men hon förklarade att bl.a. J.F Kennedy levde utan tredje ventrikeln ;). Magsäcken hittar hon! Och det finns urin i blåsan så dricka-svälja-kissa borde fungera.

Hon kallar in två till experter, de två sista jag ännu inte träffat. De är alla förbryllade över bilderna och beslutar att jag ska få tid för en tappning och en Mr-undersökning. Jag får en tid för tappning 6 dagar efter och magnetröntgen dan efter det.

I övrigt har första fostervattenprovet (Kub1) kommit tillbaka utan anmärkning - det var ju i alla fall nått!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar