tisdag 12 maj 2015

Tjockismage

Jag är vid det här laget betydligt större än vad jag var i min första graviditet. Kunde inte knäppa byxorna och en och annan vågade fråga om inte jag väntade en knodd. Med fröken A kom inte samma fråga förrän i så däri vecka 20.
Skrev 2/1 (15+4) i graviditetsdagboken
"Är betydligt tjockare än förra graviditeten trots att jag inte gått upp lika mkt i vikt.
Kramper/växtvärk i magen.
Har mått så bra denna graviditet att jag flera gånger tvivlat på att jag är gravid."

För just så var det. Förutom måttet runt min midja (midjan som för övrigt försvann redan i v 7!!) mådde jag fånigt bra. Så bra ska man inte må i en graviditet. Men jag var självklart glad att jag gjorde det ;)
                                       
Den 19/1 skulle vi på rutinultraljudet och såg självklart fram emot detta. Behövde lite extra bevis för att SE att jag var gravid. Att det inte bara var magen som exploderat.

Något annat som visade graviditeten var förresten att jag redan började få foglossning. Ryggen värkte och kändes extra mycket vid fysisk ansträngning  (som man inte sällan gör när man renoverar hus och äger en hästgård).
Pappa, bror & Kim jobbar hårt
för att utöka ligghallen
Höften började redan ömma och benen var jobbiga att gå (!) på.

Innan jul är det alltid extra jobbigt på jobbet. Då används halva affären för posthantering. Extra lyft och MYCKET trånga ytor att jobba på (arbetar som postombud + kassörska) så kroppen var slutkörd  när det var dags för julafton.

När mamma & pappa
jobbade hade Amy
det bra på den bästa
förskolan 💚

Julledigheten var behövlig efter kaoset på jobbet och graviditetskroppen som värkte! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar