fredag 29 maj 2015

Operation

Denna röran på Östra. Stackars personal och stackars föräldrar. Tösen har fått tid för insättning av CVK strax efter 11. En CVK är en plastslang som opereras in i ett större kärl för att kunna ge fett, antibiotika och dropp.

Operationen gick bra fast eveleen var så trött efteråt.
Doktor Lennart kom sen och pratade med oss. Äntligen någon som tar tag i saker och ting. Tester på hjärnan skall tas imon för att gå igenom fler kromosomer en och en. Man letar fel. Förhoppningsvis hittar man inga. MR skall göras på hjärnan i v 40. Varför det inte görs nu? För att prematurhjärnan fortfarande växer såpass mycket och de inte riktigt vet hur en prematur hjärna brukar se ut i det här stadiet. Det finns för få praxis på den prematura hjärnan.

Infektionen hon fick i lördags var en sepsis (blodförgiftning) och odlingen visar bakterier i urinen. Hon har ju gått på förebyggande antibiotika för sina njurar men några bakterier har lyckats med att ta sig förbi antibiotikan så nu funderar de på vilken förebyggande antibiotika som täcker även dessa bakterier. I övrigt ska hon nu börja få mat igen och snart börja med bröstmjölk igen!! (Om något nu finns kvar)

Kanske flyttar hon snart över till kirurgen så vi slipper röriga neoavd. Vi har ändå kvar våra läkare. Hemgången? Ja.. den lär dröja :(
Infektionen hon hade var livshotande som personalen med erfarenhet upptäckte tidigt så att åka hem känns i dagsläget inte lika viktigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar