fredag 29 maj 2015

Tillbaks på ruta 1

36+1 / 6 veckor & 1 dag
Tillbaks till Östra. Snacka om att vara tillbaka på ruta ett. Fastande hade hon varit i 2 dygn så hungrig, trött och arg var hon också. Hon fick dropp genom två infarter för att få i sig vätska och socker. Tyvärr var de flera gånger tvungna att byta dessa (de läckte, var stopp i etc.) och pga hennes små tunna kärl som gärna flyttade på sig blev hon stucken överallt.

Tarmarna kunde de inte undersöka förrän infektionen var borta så inga svar på tarmproblemen än på ett tag.

Hon hade nu börjat få 3 ml i mat var tredje timme. Detta var bättre än inget men om ni jämför det med de 45 ml/tredje timme hon brukar få så...

De ville sätta en PICCline (Perifert insatta centrala katetrar) vilket betyder att en tunn mjuk silikonkateter sätts in i ett större blodkärl i t.ex. överarmen, för att sen hamna i närheten av hjärtat. Där igenom kan man sedan ge vätskeersättningen, antibiotika m.m. och slippa sticka henne så många gånger och ha flera infarter.

Tyvärr lyckades de inte heller med detta utan det bestämdes då att hon dagen efter skulle få en CVK (Central Venkateter) istället. Ännu mer tyvärr är att lillan då måste sövas för man opererar in den :( Så ännu en gång stod vi med fler frågor än svar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar