torsdag 28 maj 2015

Mölndal

30+4 / 4 dagar
Jag hade sovit min första natt hemma sedan hon kom. Och det visade sig bli den värsta på mycket länge. Inte nog att jag hade min yngsta dotter så långt bort ifrån mig. Min äldsta låg mitt i mellan mig och Kim och hade svårt att andas. Inget annat, men svårt att andas. Först efter hostmedicin och Alvedon kunde hon somna och då var det redan mitt i natten. Sjukvårdsupplysningen gick inte att få tag i, vi funderade på att åka till akuten med henne. Men istället låg jag sömnlös för att ha henne under uppsikt. När morgonen kom var allt normalt igen men valde att ha henne hemma från förskolan och ta med henne till Östra.
Som ett brev på posten med oro för två barn slog mjölken till och dränkte oss halvt i sängen.

Halvvägs till Östra ringer läkarn och berättar att vi ska flytta till Mölndals Neoavd för hon var såpass stark. Så redan på sin fjärde dag i livet fick hon både hälsa på sin storasyster och sedan åka ambulans till mölndal.
Mölndal var så mycket lugnare. Och här var det uppbyggt för att personalen övervakar och vårdar medan   föräldrarna har omsorgen när de är där. I denna sal fanns plats för 6 barn. Föräldrar satt med dem bakom skynken, det var så privat det kunde bli. En syster och en barnsköterska i rummet jämt. Vi var nöjda med att få komma hit och lära oss rutinerna här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar